За і проти: Вбудована техніка

За і проти: Вбудована техніка

Які є неочевидні можливості у вбудованої техніки? А неочевидні проблеми?

Яка техніка краще: окремостояча або вбудована ? Залежить від вашого інтер'єрного завдання. І звичайно ж, бюджету (тому що будь-яка «вбудована» буде помітно дорожче окремостоячого аналога)

Плюси вбудованої техніки для кухні 1. Дозволяє «відірвати» прилад від землі Велику техніку можна вбудовувати в колони, піднімати на потрібну висоту, по-різному групувати - «вбудовані» не зобов'язана стояти на підлозі. Це відкриває абсолютно нові горизонти планування кухні. 2. Можна знайти приладу місце зручніше, ніж стандартне Скажімо, звичайне місце посудомийки - поруч з раковиною.

3. Звільнити стільницю Вбудувати можна не тільки плиту, духовку, пральну і посудомийну машини. Але і средньогабаритні прилади на зразок СВЧ і кавоварки. Така «вбудована» економить місце не тільки уздовж стін, але і на стільницях, з яких можна прибрати в пенали пароварки, кавоварки та інші «дрібниці».

4. Почати користуватися спеціалізованими приладами Навіть пилососи тепер радять тримати під рукою - на док-станції готовими до роботи: буде прибирати, коли побачили сміття, а не коли прийшла субота. Доведено, що підключеними і готовими до роботи пристроями ми користуємося куди охочіше, ніж тими, які потрібно діставати з антресолей або з надр шафи. Уявіть, що вам потрібно витягнути з коробки і зібрати Ломтерізку - куди приємніше потягнути за ручку, щоб вона «вискочила» з ящика.

«Вбудовані в пенали кавоварки - варіант для тих, хто робить кухню як виставковий зразок. Купуйте хорошу ріжкову кавоварку і буде вам щастя: і стильно, і смачно! Пароварка, на мій погляд, належить до предметів другого ступеня потреби. А підігрівач для тарілок - третій. У сім'ях, де є культура підігрівати тарілки, їх підігріють і без підігрівача, в духовці на низькій температурі. А решта швидко перестануть цим пристосуванням користуватися ».

Вбудовані кавоварки коштують дорожче, ніж окремо стоячі і дають менший вибір - за ціною і функцій. Цінителі кави зазвичай купують окрему кавоварку, яка забезпечує найкращий для них смак. «Благо, що самі кавоварки бувають вельми приємного зовнішнього вигляду».

Вбудована пароварка - теж сумнівне рішення. Потрібно мати велику кухню, щоб знайти окрему колону під вбудування пароварки. У більшості сім'ях пароварки використовуються настільні, є комбіновані версії з мультиварками. Коли не потрібен, прилад зберігається в шафі.

При експлуатації пароварку бажано розташовувати поруч з витяжкою.

5. Врахувати частоту використання приладу «Великий плюс" вбудування "- варіативність. Наприклад, духовці не обов'язково бути під плитою, там зручніше тримати каструлі та сковорідки, а духовку можна віднести в бік і підняти вище »

6. Зробити зручніше, ніж стандартно Один з важливих плюсів вбудованої техніки - її можна розташовувати по зростанню членів сім'ї.

7. Купити прилад компактніше, ніж стоїть окремо «Якщо у вас маленькі квартира і кухня, обговорювати не вбудовуються варіанти просто нерозумно. Вбудована техніка однозначно допомагає економити місце на кухні, роблячи фасад кухні акуратним, однорідним і технологічним ».

8. Вирішити питання естетики Який холодильник краще для дизайну - вбудований або окремо стоїть? А витяжка - вбудована або підвісна? Дизайнери одностайно говорять, що «вбудовані» краще.

Чи не відволікає від дизайну приміщення, так як розташовується за тими ж фасадами, що і вся кухня. «Коли красиві фасади доповнює звичайний холодильник з магнітиками, пропадає все враження від відмінного дизайну кухонних меблів»

Вбудована техніка робить інтер'єр візуально чистіше. Під прилади по проекту виводяться роз'єми і розетки, під витяжки - короба. Не видно дроти, немає щілин.

9. Дотримуватися стилю Якщо плита або холодильник грають роль декоративного акценту на кухні (це може бути інтер'єр 60-х), ні про яку «встройку» і мови бути не може. А ось якщо ми робимо неокласичний інтер'єр, сучасні прилади на такій кухні виглядатимуть чужеродно - класиці однозначно показана «вбудована»: приховати суперсучасний прилад за меблевим фасадом куди простіше, ніж вибирати серед обмеженого модельного ряду приладів в стилі ретро.

Порівняємо функціонал Функціонал вбудованої та звичайної техніки в масовому сегменті майже не відрізняється. А ось в сегменті дорогої професійної техніки у окремо стоячих приладів немає конкурентів.

Скажімо, у вбудованих пральних машин скромніше набір опцій, ніж у окремо стоячих того ж класу. «Один наш замовник відмовився від вбудованого холодильника, тому що там немає моделей з вбудованим льодогенератором»

Для кулінара-професіонала вбудований духова шафа з функцією мікрохвильової печі або вбудована кавоварка / пароварка не підійдуть, так як вони не мають тих можливостей. - І саме для того, щоб техніка не "муляла очі", її розташовують в суміжних приміщеннях, так званих чорних кухнях ».

Відсутність щілин при вбудові - це і плюс, і мінус. У них не скупчуються пил і бруд. «Але вбудована техніка може швидше вийти з ладу через перегрів при відсутності вентиляції»

Ціна техніки Складається не тільки з високою вартістю самого приладу ( «вбудовані» традиційно дорожче). «Витрати зростуть ще й за рахунок меблів для інсталяції». Дверцята побутової техніки кріпляться до меблевих фасадів, духовку встановлюють в гніздо каркаса шафи. А ще «вбудову» куди частіше залишають при переїзді новим господарям. Окрему ж пральну машину або холодильник легко забрати з собою.

Плата за інновації Передові розробки створюють в основному для вбудованої техніки. Скажімо, можливість встановити контакт між всієї кухонною технікою і керувати нею зі смартфона.

Чи готуєте ароматне блюдо - витяжка сама включиться в потрібний момент і з потрібною силою. Забули закрити дверцята холодильника - на смартфон прийде повідомлення. Їдете у відпустку - прилади перейдуть в режим економії електроенергії.

Що купувати раніше - вбудовану техніку або кухню З одного боку, «у ходової вбудованої техніки стандартні розміри, які співрозмірні типовим кухонним фасадам.

- Якщо ви плануєте спочатку встановити кухню, а потім докупити вбудовану техніку, комунікації потрібно підготувати заздалегідь, до початку монтажу гарнітура ». З іншого боку, у тих же плит може бути підключення через звичайну розетку або особливу силову - з трьома штирями. Тому важливо не просто знати положення. «Проектуючи кухню, вибирайте техніку - аж до моделі - відразу. Вивчайте питання установки, щоб потім все не переробляти ».

Який холодильник краще - вбудований або звичайний? Вбудовані холодильники гармонійно вписуються в інтер'єр. Але замовники часто відмовляються від них на користь окремо стоячих моделей. «Вони вибирають функціональність і місткість, а це на 100% той, що стоїть окремо . Будь вбудований буде дорожче і менше за обсягом. Виходом є додаткова морозильна камера, яку зазвичай вбудовують в нижні кухонні модулі ».

Інший варіант - вбудований двокамерний холодильник side-by-side. Це рішення на любителя. «Якщо місце дозволяє, ми зазвичай ставимо два вбудованих холодильника поруч. Виходить дешевше, ніж один широкий вбудований ». «Два окремо стоячих холодильника вміщають більше вбудованого side-by-side і коштують дешевше, але виглядають вже не так круто»

Холодильник повинен відповідати способу життя конкретної сім'ї. Буває, в великому холодильнику зберігаються два йогурту і дві банки пива.

Окреме питання - дизайн. І вбудований, і стоїть окремо холодильник можуть підіграти інтер'єру. Вбудовані моделі виручають, коли кухня об'єднана з вітальнею, і всю побутову техніку потрібно заховати за гладкі фасади. Окремий теж можна заховати, а можна і виділити. «Він повинен бути обов'язково втоплений в нішу або бути арт-об'єктом, інакше дизайн відразу прийме наліт євроремонту 90-х».

Вбудована або окремостояча пральна машина. Що краще? В цілому окрема краще: вона дешевше, ширша, має більше функцій і не шкодить корпусам вібрацією. Якщо для пральної машини є окреме приміщення, то приховувати її додатково за меблевим фасадом немає сенсу. Часто звичайні пральні машини розміщують в гардеробних, кладових, постірочних. Це може бути шафа в передпокої або спеціальна шафа поруч з санвузлом, де встановлені пральна і сушильна машини.

Кухня - найгірший варіант для розміщення «пралки». Для цього є кілька причин. Як правило, пральні машини частіше іншої вбудованої техніки виходять з ладу. Щоб її витягнути, доведеться повозитися. «Крім того," вбудована " підніме стільницю кухні на 90 см від підлоги. Людям з невисоким зростом може бути незручно »

Велика машина глибиною 60 см не закриється фасадом. Якщо взяти вузьку, то доступ до лотка для порошку буде незручним.

Ще один мінус: час від часу білизна збивається в кому, і при обертанні барабана машина б'ється об стінки корпусу. Нарешті, постає питання з провітрюванням. «Щоб не було запаху сирості, пральну машину потрібно відкривати на кілька годин після прання. Якщо її вбудувати, доведеться тримати закритою »

Яка посудомийка краще - вбудована або окремостояча? Посудомийка зручніше вбудована. Єдиний випадок, при якому виграє окрема - якщо ви хочете забрати її з собою з знімної квартири. Компактні моделі, які стоять на стільниці, виглядають непривабливо і забирають багато корисної робочої площі.

Якщо є місце на кухні, ми завжди пропонуємо в проектах посудомийні машини.

- Навіть якщо господиня не купить її прямо зараз. Продуманий кухонний гарнітур дозволить докупити і встановити цей предмет пізніше. Дуже не рекомендуємо брати міні-моделі - «на один комплект». Ганяти півтори-дві години посудомийку заради двох тарілок - не дуже доцільно. Краще відразу брати модель нормального розміру. А ширина залежить вже від конкретної сім'ї ».

Окрема плита і СВЧ-піч чи вбудована ? Откремостоячі плити - рідкість сьогодні. Плиту і духовку давно прийнято вбудовувати. А ось мікрохвильовка - поки що частий гість на стільниці, підвіконні або даху холодильника. «Але найкраще її вбудувати над духовою шафою. І функціонально вони поруч, і зручно по висоті ».

Вбудована мікрохвильова піч дорожче, ніж окремостояча, але економить місце на стільниці. З естетичної точки зору вона краще окремої: немає щілин і зазорів. Але в разі поломки замінити простіше окремостоячу - вони дешевші, вибір ширший, і стару викинути не шкода.

«У маленьких кухнях, де важливий кожен сантиметр, радимо ставити духовку з функцією мікрохвильовки, вона вбудовується найчастіше під плиту, замінює два прилади і при цьому під нею ще можна зробити ящик для сковорідок». Якщо площа дозволяє, духовку краще розташовувати на рівні руки - не доведеться нахилятися.

Підсумок

Вбудована техніка менше по корисного об'єму, ніж окремостояча. Але при цьому вона ефективніше економить місце.

Вбудована техніка естетичніша, окремостояча - дешевше і функціональніша.

Вбудовану техніку важче полагодити і не можна забрати на дачу при заміні.

Пральна машина краще окремостояча, і краще б - в окремому приміщенні.

Майбутнє за «вбудованим», але важливо відокремлювати «понти» від необхідності.