Сірий колір на кухні - з чим його поєднувати

Сірий колір на кухні - з чим його поєднувати

Є інтер'єрне правило: все, що купується в будинок надовго, має бути білим, сірим або дерев'яним - а колір прийде разом з побутом. Погоджуся. Інше питання: який саме сірий варто взяти для кухні? Якої інтенсивності, на яких фактурах і матеріалах його застосувати? - Поясню, як пояснюю своїм замовникам.

1. Сірі стіни і сіра кухня - буде дуже блідо?

Ні, якщо правильно обіграти це поєднання, використовувати різні відтінки і фактури - наприклад, бетон з гладкими матеріалами. У моді все брутальне і «бруднувато», до того ж, текстура у бетону і сама по собі не нудна: неоднорідність матеріалу і розводи створюють своєрідний малюнок. Крім того, бетонний сірий легко зрівноважити білими і чорними відтінками.

Якщо брутальність бетону вам не близька, а ідея тотально сірого інтер'єру здається нецікавою, зверніть увагу на класичне протиставлення матових і глянсових матеріалів. У проекті на фото лаконічна сіра кухня оформлена як єдиний великий обсяг, але різноманітності інтер'єру надають контрастна глянсова вставка фартуха і безпрограшні додаткові відтінки деревини.

2. Який краще взяти - сірий або бежевий?

Говорячи про кухню в нейтральних тонах, наші замовники зазвичай мають на увазі або сіру, або бежеву гамму - але ж ці відтінки можна успішно поєднувати в рамках одного приміщення. Дуже вдалий приклад на фото: в дизайні гарнітура обіграли відтінок сірого. До речі, обідня група теж частина кухні, і тут вона стала повноцінним продовженням композиції: сіру поверхню столу «потоваришували» зі стільцями деревних відтінків. 

Другий спосіб поєднувати сірий і бежевий - «підмішати» один колір в інший і замовити гарнітур такого складного відтінку. Скажімо, колір цієї кухні не можна визначити одним словом, до того ж вона по-різному виглядає в залежності від освітлення. А чим складніше навколишні вас кольору, тим вище шанс, що на них ще довго не набридне дивитися.

Той же прийом можна застосовувати при фарбуванні стін: не можете визначитися з кольором фарби - додайте в банку трохи сірої. Будь-який відтінок буде виглядати шляхетніше.

Як знайти правильні відтінки сірого і бежевого? Краще витримувати приблизно однакову насиченість, без жорстких контрастів: якщо сірий узятий темний, то і бежевий повинен бути щільним. Благородно виглядає мікс світлих відтінків: в проекті на фото фасади кольору топленого молока «утеплюють» інтер'єр, а сірий додає трохи прохолодних нот.

3. А можна з деревом?

Можна, можливо! Поєднувати сірий з деревиною - це класика. І теж завдяки контрасту: деревні тони в середньому сприймаються як більш теплі, сірі - як більш холодні.

4. А давайте візьмемо ще фактуру каменю?

Сама ходова ідея - сірі фасади плюс фартух під мармур з сірими прожилками. Зробити такий інтер'єр ще цікавіше і жвавіше допоможуть акценти позолоти і латуні.

Стильна ідея для сучасних інтер'єрів сірий бетон плюс мармур класичного кольору. Шорстка текстура бетону врівноважує холодний глянсовий блиск каменю. Дуже вдало доповнюють проект блакитні і сині відтінки - однаково близькі як мармуру, так і бетону.

5. Давайте зробимо якусь яскраву і сіру одночасно?

Питання, з якими квітами поєднується сіра кухня, можна вирішувати на рівні фасадів - комбінувати елементи різних кольорів. Важливо дотримуватися тільки одне правило: темніший відтінок завжди використовується в нижній лінії гарнітура, світлий - нагорі, так як зазвичай підвісні шафи хочуть зробити візуально легше. Сірий - ідеальний компаньйон для будь-яких рішень...

Ідея: Не знаєте, яку вибрати стільницю і фартух під кольорову кухню - беріть сірі. Для класичної кухні підійдуть фактури мармуру, для сучасної - плитка цегляної форми або єдина заливка під бетон.

6. Сірий плюс синій - двічі класика?

Насичений синій - ще один постійний гість на кухні: красивий і немазкий, він теж здатний служити майже вічно.

Найпростіший спосіб інтегрувати обидва кольору в інтер'єр - замовити сірі фасади і додати фартух з синьою плитки. До речі, фартух цілком може бути темніше основного відтінку фасадів - навіть якщо стільницю ви вибираєте світлу.

7. Сірий плюс відтінки модного зеленого

7. Сірий плюс відтінки модного зеленого

У зеленого кольору зараз черговий сплеск популярності. Але, якщо десять років тому в тренді були ніжні салатові відтінки, то зараз мода інша: чим темніше і складніше колір, тим краще. З сірим відмінно працює «колір зеленки»: в проекті на фото його вдало ввели  на фасади, а на плитку та стільницю сірий.

У зеленого кольору зараз черговий сплеск популярності. Але, якщо десять років тому в тренді були ніжні салатові відтінки, то зараз мода інша: чим темніше і складніше колір, тим краще. З сірим відмінно працює «колір зеленки»: в проекті на фото його вдало ввели на фасади, а на плитку та стільницю сірий.

8. Сірий плюс бірюза

Відтінки на стику синього і зеленого зазвичай виглядають яскраво - цим і гарні: з нейтральним сірим поєднуються без проблем.

Ідея для тих, хто сміливіший: пофарбувати в світлий відтінок бірюзового стіни і стелю на тлі великого масиву сірої кухні. У комплексі з кухонною підсвічуванням таке рішення виглядає футуристично і нагадує космічний корабель.

9. Сірий плюс відтінки жовтого

Наші замовники часом відмовляються від сірого, тому що вважають його похмурим - але справа, звичайно, не в кольорі, а в його поєднанні з іншими відтінками. Хіба виглядає тьмяно сірий в поєднанні з жовтим? Проект на фото виглядає, навпаки, дуже життєрадісно. Зверніть увагу, що композиція кухні симетрична.

10. Сірий і червоний

Придивіться, це поєднання вам нічого не нагадує? Сірий - колір бетону, червоний - відтінок цегли: саме ці базові матеріали зазвичай визначають приналежність інтер'єру до стилю лофт. І, хоча лофт в чистому вигляді зустрічається в дизайнерських проектах все рідше і рідше, його палітра як і раніше надихає.

Для того, щоб визначитися, які фасади будуть у Вашій майбутньої кухні, необхідно добре обміркувати, якими Ви хотіли б бачити меблі і обстановку в цілому.

Команда Stim-mebli допоможе здійснити всі Ваші задуми і втілити їх в реальність!Кухні на замовлення - Київ та обл. Кухонний гарнітур на замовлення будь-якої складності stim-mebli.com