Що таке панелі HPL, де і навіщо вони застосовуються?

Що таке панелі HPL, де і навіщо вони застосовуються?

Це універсальний екологічно чистий матеріал, який широко застосовується у будівництві та меблевому виробництві. Його використовують як у житлових приміщеннях, так і в офісних. Він застосовується як усередині приміщення, і зовні. Завдяки своєму розмаїттю структур та колірних рішень, він відмінно імітує натуральні матеріали, такі як дерево, камінь, метал та ін. Найчастіше використовують HPL панелі під дерево.

Можна не боятися подряпин чи впливу хімзасобів. Меблі з HPL не розкришуються, стійкі до перепаду температур і вологості та максимально зручні в догляді. Покупці нерідко обирають для кухні стільниці з HPL, адже ті легко відмити від плям і не потребують при цьому додаткових спеціальних засобів. Декоративний пластик використовують також для оздоблення ванної кімнати, фасадів, робочої поверхні та елементів екстер’єру.

Переваги HPL:

1. Довговічність і міцність

Пластик HPL виготовляють за допомогою крафтового паперу, деревно-стружкової плити з листяних і хвойних дерев і деревно-волокнистої плити з дрібної тирси, на які потім наносять термореактивну смолу. Це екологічно чистий і натуральний продукт, який у результаті поєднання смоли з папером набуває нових властивостей, непритаманних іншим видам пластику.

Технологія виготовлення пластику забезпечує його щільність – матеріал не вбирає воду та не розкладається. Під час виготовлення HPL починається плавлення смоли та зміна молекулярної структури, внаслідок чого пластик стає твердим і стійким до механічних ушкоджень.

У порівнянні з деревом чи ламінованими плитами, HPL-пластик здатний витримувати більше навантаження і має довший термін служби. Він водостійкий, що робить його ідеальним матеріалом в умовах постійної вологості. До прикладу, у ванній кімнаті, в кухні чи на зовнішньому облицюванні, куди можуть попадати краплі дощу.

Завдяки широкій кольоровій палітрі, пластик підійде під будь-який інтер’єр та буде виглядати стильно і гармонійно. Серед фактур, які пропонують виробники: глянець, рельєф, матова та напівматова фактури, крупно- і дрібнозерниста. HPL-пластик не викликає алергенів та не виділяє токсинів при експлуатації, тож є повністю безпечним матеріалом.

Ціна HPL панелей залежить від виробника, товщини та щільності матеріалу, структури та декору поверхні.

Кухонний фартук, який повторює декор не лише стільниці, але і кухонного фасаду не лише перетворює кухню на справжній дизайнерський простір, але і суттєво полегшує процес створення цього дизайну. Адже не можливо підібрати більш підходящий фартук, ніж такий, що дублюватиме декор інших елементів кухні.

Дуже часто замовники хвилюються стосовно того, чи можна використовувати HPL Fundermax поблизу плити. Насправді, можна! HPL Fundermax витримує постійний вплив температури до +80 градусів Цельсію, а отже жар від відкритого вогню газової плити або постійне нагрівання поблизу індукційних поверхонь жодним чином не зіпсують кухонний фартук з HPL Fundermax.

Де замовити меблі з HPL?

Можна  звернутися до майстерні «stim-mebli» та замовити гарнітур за індивідуальними вимогами.