Шафа для мансарди

Шафа для мансарди

Житлова мансарда має багато привабливого. Тут можна відпочити від традиційного прямокутного простору і у всій повноті відчути романтику піднебесного житла. Ось тільки облаштувати кімнату під дахом, як правило, складніше, ніж приміщення з вертикальними стінами. І це стосується не тільки її обробки, а й покупки меблів. У мансардних кімнатах, здавалося б, неважко знайти місце для зберігання речей. Скажімо, якщо встановити горизонтальні балки і підшити до них стелю, можна отримати місткі антресолі. Правда, швидше за все, вони стануть складом забутих предметів: вже дуже незручно підніматися за потрібною річчю на полиці по драбині. Очевидно, без шафи все ж не обійтися. А щоб не захаращувати інтер'єр зайвими елементами, його найкраще зробити вбудованим. Ось тільки шафа традиційної конструкції далеко не завжди підходить для мансарди.

1. Скошений кут зменшує місткість стелажа або шафи, але зате робить конструкцію більш витонченою.2. Кожны мансардні двері оснащены двома опорними роликовими каретками на шарикопідшипниках, а також верхніми роликами з підшипниками ковзання і гумовими обідками.3. П'ятикутні мансардні двері можна використовувати в складі міжкімнатних перегородок.

4. За незвичайними фасадами ховається звичне функціональне наповнення висувні ящики, вішала, полиці.

Коли стіни не допомагають

Специфіка приміщень, розташованих під дахом, в тому, що в них є хоча б одна похила стіна-стеля. Таких стін може бути і дві, і навіть три . Але оскільки площа мансарди зазвичай ділять перегородками на невеликі кімнати, останні мають хоча б одну "нормальну" стіну - вертикальну і прямокутну. Саме біля неї найпростіше змонтувати вбудовану шафу - тоді не потрібно буде звертатися до нестандартних конструктивних рішень.

На щастя, сьогодні меблеві компанії виготовляють на замовлення двері висотою до 3м.

Інший варіант - відгородити місце там, де похила стіна примикає до підлоги. Але така шафа вийде невисокою, а полки в ній будуть різної глибини: занадто малою вгорі (де доступ до них найбільш зручний) і надлишкової внизу. Компенсувати цей недолік частково можуть висувні ящики в нижніх відділеннях шафи.

Гострий кут

У більшості мансардних кімнат є дві торцеві стіни з непрямими кутами (верхнім і біля основи). Якщо не заважають вікна і двері, то уздовж однієї з них найчастіше і вибудовують шафа-купе. Іноді непрямі кути просто відрізають меблевими щитами (трикутні осередки закривають глухими панелями або розпашними дверцями) - це дозволяє встановити в утворену «правильну» нішу шафу зі стандартних елементів.

Але є технічні рішення, які допомагають зробити місця зберігання максимально об'ємними і зручними. Деякі компанії, здатні виготовити розсувні двері з непрямими кутами.

Такі розсувні конструкції з каркасом з легких і довговічних алюмінієвих профілів можуть бути чотири- і п'ятикутними, причому верхній кут варіюється від 30 до 60, а значить, модель підійде практично для будь-якої мансарди. Зауважимо, що п'ятикутні двері в поєднанні зі звичайними прямокутними можуть бути використані не тільки в якості двері для шафи-купе, але і як міжкімнатна перегородка. Що стосується наповнення шафи, то її можна сформувати зі звичайних елементів - полиць, вішав, ящиків. Однак через змінної висоти кімнати систему зберігання доведеться вибудувати у вигляді ступенів.

Облаштування нестандартних приміщень є непростим завданням, особливо якщо мова йде про вбудовані меблі. Ціна проекту буде складатися з фактичної вартості комплектуючих і оплати роботи кваліфікованого персоналу, нехай навіть остання і включена в ціну кінцевого виробу.

Хочеться порекомендувати довіритися фахівцям великої компанії-підрядника, які візьмуть на себе відповідальність за здійснення всіх етапів робіт: від виміру, важливість якого тут незаперечна, до конструювання і подальшої кваліфікованої збірки. Пам'ятайте, що при роботі з облаштуванням складного приміщення не буває дрібниць і якість виконання кожного з етапів робочого процесу впливає на кінцевий результат.

Хочете виготовити шафу за індивідуальним замовленням? Звертайтеся в компанію Stim-mebli!

Хочете виготовити шафу за індивідуальним замовленням? Звертайтеся в компанію Stim-mebli!

https://www.stim-mebli.com