New articleІнтер'єр спальні 10 кв м

New articleІнтер'єр спальні 10 кв м

Кожен господар прагне облаштувати житло, створити інтер'єр у відповідності зі своїми уявленнями про затишок, красу, зручність. Одним з найважливіших місць в будинку є спальня - місце відпочинку, де можна побути наодинці зі своїми думками про вчорашній, майбутньому, де ми проводжаємо старий день і зустрічаємо новий. Ця кімната потребує особливої ​​уваги і підходу.

Реалізувати оригінальний дизайн спальні 10 кв м можна, якщо гармонійно підібрати кольори і фактури оздоблювальних матеріалів, відмовитися від меблів з великими габаритами, максимально використовувати простір, правильно організувати освітлення. Інтер'єр може бути виконаний в будь-якому стилі - класичному, японському, прованському, в стилі хай - тек або модерн. На наступних фото представлені цікаві варіанти, що враховують потреби власників невеликих квартир.

Інтер'єр маленької спальні 10 кв м вимагає особливої ​​уваги. Необхідно накреслити масштабний план кімнати, розмістити на папері меблі, всі необхідні елементи дизайну, перевірити ширину проходів, прорізів, оцінити різні варіанти і вибрати оптимальний.Шпалери для маленької спальні потрібно підбирати з помірним малюнком. Психологи відзначають, що занадто частий, дрібний орнамент в невеликому приміщенні діє гнітюче. Загальні ж рекомендації такі:

Горизонтальний малюнок підійде для вузької і високої спальні;

Вертикальний орнамент візуально збільшить висоту;

Дизайн маленької спальні площею 10 кв м вимагає однотонних, світлих шпалер пастельних тонів;

Чергуючи широкі смуги світлих і темних шпалер можна домогтися ефекту збільшення простору;

Якщо шпалери з великим малюнком, то в комбінації з шпалерами такого ж кольору, але без малюнка на суміжній стіні. Що стосується підлогового покриття, при його виборі слід орієнтуватися на загальний інтер'єр. На світлому підлозі краще виглядає більш темна меблі та навпаки. Відтінки меблів і підлоги повинні поєднуватися гармонійно, бажано одних тонів, але різної насиченості. 

Паркет або ламінат з діагональним малюнком сприятимуть зоровому збільшенню розмірів кімнати.Ліжко в маленькій спальніОтже, повертаємося до нашого кресленням, спочатку розплануємо розстановку меблів. Спальня починається з ліжка, тому це перше, що необхідно буде розмістити. Розглянемо можливі варіанти:

Узголів'ям до стіни - при традиційному розташуванні двох тумбочок;У внутрішньому куті - маємо додаткове місце для шафки або крісла;Острівне положення - коли в кімнаті не планується більше ніяких меблів;Довгою стороною уздовж стіни можна розташувати ліжко, якщо є необхідність уздовж цієї ж стіни розставити деякі предмети меблів і звільнити центр кімнати.

Для маленької спальні зручна буде ліжко з висувними ящиками. Там легко розміщуються постільні речі та деякі інші речі, наприклад, взуття. Звичайно, повісити нічого не можна, але зате не потрібна буде велика шафа, що займає значну частину маленької спальні.

Дизайн маленької спальні передбачає поєднання красивих ідей з реальними рішеннями. Більшість сімейних пар хоче мати двомісну ліжко, але в спальні 10 кв м доцільніше буде поставити полуторну або подвійну з параметрами 1,4 Х 1,6 м.Шафа для маленької спальніКращим варіантом для спальні площею 10 кв м буде шафа купе. Відразу приготуйтеся до того, що доведеться виконати її на замовлення, щоб врахувати всі особливості приміщення і задумки по плануванню. Головний плюс - шафа займе весь простір по висоті, аж до стелі, дозволивши максимально заповнити його необхідними речами. До того ж можна вибрати будь-який дизайн, який максимально гармонійно впишеться у ваш інтер'єр.Якщо для шафи не вистачає місця, існує варіант розміщення маленького розміру (тільки для гардероба з плічиками) і антресолей по периметру, уздовж стін і навіть над ліжком.

Дзеркала на висувних дверцятах будуть не тільки зручними для щоденного використання при підборі одягу і підготовці до виходу з дому, але і створять ефект великої світлої кімнати.

Від комода краще відмовитися, а приліжкові тумбочки, присунути впритул до спального місця. Висота тумб не повинна бути більше висоти ліжка.

Оптичні ефекти для зорового збільшення просторуНе слід забувати про головні правила, які допомагають розробити дизайн, відповідний маленькій спальні:

Домінуючі світлі м'які кольори. Для стелі - білий або світло-блакитний, що створює ефект відкритого повітряного простору. Стіни - білі, бежеві, персикові, ніжно - оливкові.Відмова від бомбецьких елементів декору. Масивні різьблені спинки ліжка, крісла та штори з оксамитом, шпалери з блиском категорично не вітаються в спальні площею 10 кв м;Застосування дзеркальних і глянцевих поверхонь в обробці меблів, стелі, ніш. При цьому важливо дотримуватися помірності, щоб інтер'єр не придбав холодний, незатишний вигляд. Дзеркала намагатися розташовувати таким чином, щоб в них не відбивалося ліжко;Шпалери не повинні бути темніше полу, мати не дуже строкатий малюнок.