Матеріали для виготовлення кухні.

Матеріали для виготовлення кухні.

Яку кухню обрати? Матеріали, фасади і стільниця.

Багато господинь, вибираючи меблі для кухні, дивляться в

першу чергу на її зовнішній вигляд. Однак дизайн повинен бути другорядним питанням. Найважливішим є матеріал, з якого робиться кухонний гарнітур. У цій статті ми проаналізуємо експлуатаційні характеристики натурального, штучного сировини, відповімо на питання: який матеріал для кухні краще.

Відразу дамо відповідь на питання, з якого матеріалу кухня дешевше! Якщо бюджет обмежений, хороший по співвідношенню ціни, якості та практичності варіант - кухонні фасади з МДФ в плівці + ламінована пластиком ДСП стільниця товщиною 38 мм. У 2021 році це найбільш затребувана у покупців комбінація для гарнітурів за індивідуальними замовленнями. Кухня з МДФ з покриттям пластиком, акрилом краще за якістю, але обійдеться дорожче.

ПОРІВНЯННЯ ФАСАДІВ

ПОРІВНЯННЯ ФАСАДІВ

1.ЛДСП

З нього виробляють недорогі готові кухні, які можна купити в великих будівельних магазинах. Такі моделі є у всіх великих виробників: Леруа Мерлен, ІКЕА, Епіцентр та ін.

Боїться вологи і пари. Може розмокнути і деформуватися в місцях пошкоджень і стиків.

2.МДФ

Найпопулярніший на ринку матеріал для фасадів. Фахівці вважають, що у нього краще співвідношення якості, практичності і ціни. Простий в обробці, тому з нього виготовляють меблі з гнутими елементами та фрезеруванням (декоративною різьбою). Кухні з МДФ дешевше масиву, менш примхливі у догляді. екологічніше, ніж ЛДСП і міцніше, так як сировину в них спресовано більш щільно. Фасади з МДФ покривають плівкою, пластиком, акрилом, фарбою і шпоном.

3.Плівка ПВХ

Найдоступніший декоративний матеріал для кухонь з МДФ, які роблять на замовлення. Плиту товщиною 16 або 19 мм обклеюють плівкою під вакуумним пресом. Матеріал не любить сильних миючих засобів та гострих предметів.

4.Пластик

Лицьову частину фасаду покривають шаром пластика HPL. Хороший тим, що набагато щільніше і міцніше, ніж плівка. Виходять тільки гладкі , глухі фасади без фрезерування. Доступніше, ніж фарба і акрил, але теж красиво. На глянцевих поверхнях чітко виділяються відбитки пальців. Не деформується, не відшаровується від гарячої пари. Замовити кухню з AGT. Fenix у нас stim-mebli.com

5.Акрил

Технологія виробництва кухонь з цього матеріалу така ж, як у пластикових: плиту МДФ обклеюють тонким акриловим шаром. Виходять глянцеві фасади з тим же рівнем глянцю, який ви побачите у покритих фарбою.

Глибокий дзеркальний глянець. Вибагливий у догляді ( "пальчики" і розводи виявляться на виду). Дуже міцний, стійкий до відколів і інших пошкоджень. Не дозволяє використовувати фрезерування. Не відшаровується. Не вигоряє на сонці.

Фарбованы фасади: Мат/Глянець

Фарба з глянцевим лаком - гідний суперник акрилу. Але вимагає більш дбайливого до себе звернення, якщо хочете уникнути появи подряпин і відколів.Величезна палітра відтінків, які вибирають за спеціальними розкладками. Не виносить агресивних миючих засобів. Можливий підбір кольору кухні до інших елементів інтер'єру (шпалерах, фарбі, штор). Не любить гострих предметів. Легко миється. На глянцевих кухнях (особливо кольорових і темних) "пальчики" будуть видні. Дверцята без кромки. Дрібні дефекти можна підправити. Підходить для кухонь з радіусними і фрезированими дверцями.

Шпон

Це тонкий зріз деревини товщиною до 3 мм, який наклеюють на основу фасадів. Додатково покривають глянцевим або матовим лаком, фарбою. Дуже схожий на масив - не відрізняється ні на вигляд, ні на дотик. Чутливий до вологості і перегріву. Довговічний, елегантно старіє. Без лакування згодом змінює свій колір. Є можливість реставрації дрібних дефектів.Шпонирований гарнітур з вигляду складно відрізнити від дерев'яного.

Масив

Гарний, натуральний, екологічний. Традиційно вважається найкращим матеріалом для гарнітурів в класичному стилі. Але коштує дорожче всіх інших варіантів. Дерев'яні кухні тонують або фарбують емаллю, покривають матовим лаком, декорують патиною. Ефектний зовнішній вигляд. Вимагають дбайливого догляду. Екологічні. Важливо підтримувати постійний рівень вологості повітря (40-60%). Інакше дерев'яні частини з часом деформуються або розсохнуться. Можна реставрувати пошкодження.

Вибір стільниці Відмінні матеріали для виробництва кухонних стільниць - ламінована пластиком вологостійка ДСП і штучний камінь.

З Акрилу

У акриловому композиті 60-70% мінерального природного матеріалу і 30-40% акрилових смол з кольоровими пігментами. Стики панелей шліфуються. Виходить гладка поверхня без видимих ​​швів. При недбалому поводженні дряпається. Пластичність акрилу дає можливість випускати вироби з вигинами і радіусними елементами. Боїться гарячих каструль (залишаються некрасиві плями). Ефектний дизайн і багата кольорова гама. Достовірно імітує малюнок справжнього каменю. Чутливий до кислот і агресивних миючих засобів. Екологічність і гігієнічність. У акрилу немає пор, а значить, на кухні не буде грибків і бактерій. На світлих матеріалах можуть проявитися плями від сильних барвників (соків, червоного вина, кави і т.п.), якщо не витерти відразу. Колір не тьмяніє з часом, не вигоряє під сонячним світлом.

ДСП

Це симпатичні і недорогі поверхні з ДСП товщиною 38 мм. покритої пластиком. Ламінована стільниця для бюджетного та середнього гарнітура - гарне рішення. За умови, що ДСП щільна, захисний шар не пошкоджений, а торці надійно прикриті кромкою. Головне - правильно її вибрати і експлуатувати.

Доступний цінник. Практичність у догляді (можна мити мокрою ганчіркою, чистити щіткою, використовувати неабразивні миючі засоби). У порівнянні з штучним каменем і деревом виглядає простовато. Різноманітність кольорів і текстур (150+ кольорів). Здувається при попаданні вологи на внутрішню частину ДСП (при пошкодженні пластика або погано закритих торцях). Нескладно монтувати і демонтувати самостійно, врізати мийку і т.д. Боїться гострих ножів. Помітні шви (якщо кухня кутова або довше 3 метрів), які закривають спеціальними профілями. Альтернатива - еврозапіл, але цю послугу доведеться оплачувати додатково.

З Кварцу

На відміну від примхливих акрилових кварцові стільниці набагато міцніше. У складі агломерированного композиту 90-95% - це природний кварц, подрібнений в дрібну крихту, 4-9% смоли, 1% - колірні пігменти. Виглядає дорого і натурально. Важкий (вимагає міцних, надійних каркасів). Витриваліший природного каменю. Стільницю складно доставляти і монтувати. Стійкий до подряпин і гарячогу посуду. Не гнеться. Погано піддається ремонту. Немає мікротріщин і пор (стійкий до забруднень, вологи і сильним барвників). При кутовому плануванні і довжині гарнітура більше 3 м будуть малопомітні стики.

Фартух

Багато хто вибирає перевірену роками кахельну плитку і клеять її як їм здається на довгі роки, але це не найкращий варіант. Тому як плитка не витримує високих температур, вона може тріснути, а також вона не зовсім гігієнічна. З роками між плитками може утворюватися цвіль і грибок. Хорошим рішенням може бути скляний фартух або стінова панель. Вибирайте той варіант, який буде Вам по кишені і, найголовніше, до душі! Звертайте увагу на якість, захисні функції і надійність матеріалу, адекватність ціни і власні відчуття, коли Ви дивитеся на ту чи іншу кухню.

Освітлення робочої зони на кухні

Кухня повинна бути не тільки функціональною, але комфортною, і затишною. Додаткове освітлення допоможе не тільки господині, в приготуванні їжі, але і створить затишну атмосферу, особливо ввечері, коли яскравий основне світло вже дратує, після трудового дня.

Алюмінієвий врізний профіль з світлодіодною лентою, підсвічує робочу зону як на фото, на кухні світло направляється безпосередньо на робочу поверхню, але при цьому повністю виключається напрямок потоку світла в очі.

Якщо вас цікавить виготовлення меблів для вашої кухні, наші дизайнери швидко спроектують і створять меблі вашої мрії!