Кухня для молодої мами.

Кухня для молодої мами.

Кухня повинна бути одночасно зручною для господині та безпечною для маленького члена сім'ї. Тому при оформленні кімнати варто звернути увагу на:

1) Кути. Коли малюк починає повзати, а потім ходити, за ним постійно доводиться стежити. Щоб позбавити маму від головного болю і переживань, рекомендуємо вибирати гарнітур без гострих кутів і деталей, що виступають. Фурнітуру також варто підбирати округлих форм. Так дитина не травмується, якщо раптом вдариться.

2) Підлога. Його поверхня повинна бути шорсткою, щоб малюк падав щонайменше. На гладкій підлозі ковзаються навіть дорослі, що вже говорити про дітей.

3) Місце для годування. Перші роки життя дитина приймає їжу, сидячи у спеціальному стільчику. Переконайтеся, що в кімнаті є місце. Не розміщуйте стільчик у вузькій ніші. По-перше, там незручно прибирати, а по-друге, у малюка має бути достатньо простору для рухів.

4) Місце для зберігання. Дитина харчується їжею, відмінною від дорослих. Тому в кухні з'являються баночки з кашами та сумішами, пляшечки, а іноді й спеціальні прилади для приготування їжі. Щоб не захаращувати простір, радимо заздалегідь подбати про вільні шафки для цих речей.

Нюанси вибору побутової техніки.

У всіх брендів, що спеціалізуються на побутовій техніці, модельний ряд має вироби з функцією захисту від дітей. Після її активації всі інші кнопки увімкнення, вимкнення, перемикання режимів не працюють. А маленькі діти дуже люблять безладно клацати на кнопки. Тому з опцією захисту від дітей можна не турбуватися, що станеться газовий витік або двері холодильника залишаться відчиненими.

Важливий момент – вибір розташування духової шафи. Розміщуючи його занадто низько, дитина часто відкриватиме дверцята, а в гіршому випадку – обпалиться. Тому варто розмістити його вище, куди малюк не дістанеться.

Якщо планування будинку не можна змінити, на розетки рекомендується поставити спеціальні захисні блоки від дітей. Також варто стежити за електроприладами: ставити їх поза зоною досяжності дитини.

Корисні поради:

Міцна конструкція – запорука успіху. Діти часто б'ють, тягнуть та іншими способами впливають на меблі. Тому міцний каркас та матеріали захистять від передчасного виходу з ладу гарнітуру.

На ящиках та шафках має бути захист від дітей. Так вони не зможуть відкривати їх та діставати гострі предмети, небезпечні для життя.

Спокійна кольорова гама – обов'язкова умова. Оточуючі кольори сильно впливають на психіку малюка, тому краще вибирати пастельні відтінки.

Стиль кухні може бути будь-яким, починаючи від класики, модерну та закінчуючи хай-тек.

Головне – уникати яскравих кольорів, що провокують пробудження активності у дитини.

Які матеріали для кухні підійдуть найкраще.

При оформленні кухні бажано вибирати натуральні, екологічно чисті матеріали. По-перше, вони не видають сторонніх запахів, а по-друге, не надають згубного впливу на здоров'я малюка.

undefined

Стільниця зі штучного каменю - це оптимальний варіант, оскільки вона легко очищається від забруднень. Від пролитих йогуртів та соків не залишиться сліду. Також рекомендуємо передбачити наявність невисокого бортика у стільниці, щоб пролиті напої не потрапляли на підлогу.

Створення кухні для молодої мами потребує уваги до деталей та обліку безлічі факторів. Але з ними впоратися не проблема, якщо звернутися до майстерні «stim-mebli» та замовити гарнітур за індивідуальними вимогами.