Кухні в стилі хай-тек

Кухні в стилі хай-тек

Кухня в стилі хай-тек підійде тим, хто любить чіткі межі, мінімум аксесуарів, високу ергономічність простору. Завдяки відсутності численних декоративних деталей, такий інтер'єр підійде не тільки для великих, а й для маленьких приміщень. Доречно буде виглядати в кухні, об'єднаної з їдальнею зоною, а також в квартирі-студії.

Ультрамодний стиль хай-тек привнесе відчуття простору, візуально розширить межі, порадує багатофункціональністю меблів.

Основні характеристики стилю хай-тек

Зародившись в кінці XX століття, встиг грунтовно увійти в будинку тих, хто прагне оточити себе функціональністю. Переймаючи ідеї мінімалізму і постмодернізму, хай-тек відмовився від класичних форм, ліній, прикрас, матеріалів.

Основними рисами цього дизайну є:

Мінімалізм в кожній деталі інтер'єру. Тільки чіткі межі, строгі переходи, прямі лінії, лаконічний дизайн, найпростіші геометричні рішення. Коло, квадрат, прямокутник, циліндр - повинні стати провідними силуетами всій кухні. Вивірене до міліметра співвідношення елементів обстановки і висока функціональність - найвища мета всього інтер'єру.

Практично повна відсутність натуральних текстур. Пластик, скло, метал, полікарбонат, поліетилен - основа інтер'єру кухні стилю хай-тек. Приклади такого меблювання ви можете побачити на фото. На відміну від натуральних каменю або дерева, сучасні матеріали легко піддаються прибиранню, стійкі до високих температур, агресивного побутової хімії, механічних пошкоджень. Володіючи високими показниками жароміцності, як не можна краще підходять для кухні.

Ергономічність. На кухні потрібна чітка функціональність кожної деталі інтер'єру. Все повинно бути «під рукою», при цьому не викликаючи відчуття захаращеності, що не привносячи хаос. Хай-тек дозволяє вдало приховати всю внутрішню наповнюваність кухонних шафок, залишаючи лише суворі лінії. Вся техніка повинна розташовуватися на інтуїтивно доступному рівні, відповідаючи суворим вимогам дизайну.

Багатофункціональна техніка - це не просто побутова необхідність, а повноправний елемент декору інтер'єру в стилі хай-тек. Духова шафа зі скляними дверцятами, ультрамодна мікрохвильовка, стильна кавоварка - прекрасна заміна рюшам, вазочкам, фоторамкам, коврикам. Хай-тек для тих, хто любить мінімалізм у всьому.

Холодна колірна гамма. Металеві кольори повністю відображають суть інтер'єрного стилю хай-тек. Нікель, хром, алюміній, бронза - основа для обробки приміщення. При цьому, щоб розбавити строгість і категоричність обстановки слід додати кілька яскравих, контрастних плям. Таке рішення дозволить пожвавити дизайн інтер'єру кухні, надавши «обжитий» характер.

Переваги

Високотехнологічні матеріали для виготовлення меблів. Не схильні до корозії, зміни, деформації. Легко піддаються чищенню миючими засобами. Чи не реагують на зміну температур. Ці фактори можуть стати вирішальними для оформлення кухні.Функціональність кожної поверхні. Наявність безлічі скриньок, шаф, ніш, що дозволяють акуратно зберігати численні побутові прилади, посуду і столові прибори. Сучасні доводчики, висувні системи, «потаємні» секції - дозволяють розширити робочі поверхні, максимально позбавитися від «мертвих» зон.Завдяки наявності скла, дзеркал, хромованих деталей, навіть маленька кухня в стилі хай-тек візуально розширюється.Доступність будівельних компонентів на ринку. Можливість використовувати підручні засоби, а також аксесуари індустріального стилю.

Недоліки

Дуже відповідальний вибір колірної гами кухні. До металевих поверхонь слід додати тільки один яскравий колір. Інакше кухня загрожує перетворитися в несмачне приміщення з імітацією хай-тек і необдуманої еклектикою.Дизайн мінімалізму може швидко набриднути своєю хоч і продуманої, але все ж простотою. Метал з пластиком можуть через якийсь час опинитися нудними, занадто «холодними».Чимала вартість готових гарнітурів, і ще більші витрати при виконанні індивідуального замовлення. Додайте витрати на покупку потрібних стельових світильників, люстр, заміну класичних віконних штор.

Палітра кольорівСтиль хай-тек припускає використання холодних і стриманих кольорів. Стосується використання і темних відтінків, в яких часто виконуються поверхні. Переважною є нейтральна гама, серед якої виділяють сірий, бежевий, чорний і коричневий колір. Чисто білий майже не використовується, замість нього краще вибрати його відтінки, наприклад, ванільний або колір слонової кістки.

Часто інтер'єр являє собою контраст світлого і темного. У невеликих дозах можна використовувати яскраві кольори.ТехнікаВикористовується тільки вбудована побутова техніка. Основний колір - це металік, але можна використовувати білий і чорний, а також кольорові варіанти. Головним плюсом техніки буде поєднання кількох функцій, так як це відповідає принципам стилю.

Стеля

Підійде звичайний білий. Найпоширеніші варіанти - це натяжні і підвісні, куди впишуть точкові вбудовані світильники. Обов'язково вибирайте глянцеві поверхні, щоб простір здавався об'ємніше.СтіниВідмовтеся від шпалер. Можна обшити стіни панелями з полімерних матеріалів, застосувати штукатурку під бетон або камінь. Оригінально буде виглядати стіна, що імітує цеглу.

Освітлення

Дизайн передбачає якісне освітлення. Використовуються підвісні світильники, які «парять» в повітрі, точкове освітлення. Також така кухня не обходиться без світлодіодних стрічок, колір яких можна змінювати за настроєм. У матеріалах світильників незвичайних форм частіше використовується скло і метал.

Кухонні фасади

Кухонний гарнітур зазвичай виготовляється на замовлення. Якщо ви хочете, щоб кухня «розчинилася», відмінним рішенням будуть фасади, що повторюють колір стін. Меблеві фасади завжди глухі, скляних вставок немає. Відповідними варіантами стануть фасади з ДСП або більш екологічного МДФ в плівці ПВХ або фарбі. Така кухня зазвичай блищить, тому часто вибирають глянцеві фасади. Нерідко фасади вибирають без ручок. Вони відкриваються натисненням спеціальної фурнітури, Якщо ви хочете використовувати звичайний варіант, вибирайте хромовані ручки.