Крайкування EVA, ПУР, Лазерне

Крайкування EVA, ПУР, Лазерне

1. Нанесення крайки ПВА (EVA) клеєм це найпростіший та бюджетний спосіб, який використовується протягом багатьох років. Меблі, що стоять у вас вдома вже багато років, швидше за все закромковані саме таким клеєм.

Але виявляється, цей метод має низку недоліків:

- чутливість до вологи та високих температур

- Недовговічність

- Не естетичний зовнішній вигляд (особливо на деталях білого або світлого кольору видно чорну смугу клеє по периметру кромки)

2. PUR клеєм

PUR – вологостійкий однокомпонентний клей на основі поліуритану. Даний вид клею почали використовувати у виробництві меблів відносно недавно, але цей спосіб завоював величезну популярність і сподобався як виробникам, так і замовникам. Даний вид клею має ряд переваг:

- практично непомітний клейовий шов;

- Підвищена стійкість до вологи;

- Стійкість до перепадів температур;

- Підвищена міцність;

Звертаю увагу, що це дозволяє створювати вологостійкі меблі з підвищеною стійкістю до вологи. Але не ВОДОстійку, яку часто плутають замовники. Водостійких меблів із ДСП не існує. Для цього використовують інші матеріали, такі як дерево або метал.

3. Лазерне крайкування це обробка торців деталей полімерною кромкою за допомогою лазерної установки без застосування клею. Для того використовується подвійна кромка, нижній шар якої складається з полімеру, який плавиться під впливом лазера і припаює кромку, проникаючи в основу та застигаючи.

У чому перевага лазерного крайкування?

Зовнішній вигляд: декоративна сторона та торці виглядають як єдине ціле, немає клейових швів, немає жовтизни та потемніння.

Гігієнічність і простота у догляді: клейові шви відсутні, а отже, немає забруднень між ними, доглядати меблі стали простіше.

Вологостійкість.

                >>Замовити безкоштовний проект та прорахунок вартості<<

Купити кухню з ПУР клеєм, купити кухню з лазерною кромкою, кухня з фасадами акрил з лазерною кромкою, кухня з PUR клеєм, кухня на замовлення PUR клей Київ, купити кухню на замовлення ДСП з ПУР клеєм, замовити кухню з кромкою клей PUR,  купити кухню пур клей, фасади з лазерною кромкою, кромкування пур клеєм, який метод кромкування краще, ніж кромкувати ДСП.