Ідеї ​​для маленької кухні

Ідеї ​​для маленької кухні

Часто від маленьких кухонь не втекти як в невеликих сучасних будинках, так і в більш старих. Хоча люди часто зносять стіни, щоб отримати житлове приміщення відкритого планування.

Чи доводиться вам користуватися маленькою кухнею за власним вибором або за потребою, є безліч способів зробити відчуття від неї приємніше.

Звільніть місце на стільниці Якщо у вас маленька кухня, обов'язково подумайте, як можна забезпечити собі максимум місця. Якщо стільниця заставлена, приміщення відразу ж здається менше і більш обмеженим, ніж насправді.

Кухня з вільними стільницями відразу виглядає легше і просторіше. Не дозволяйте собі складати на кухонних поверхнях купки з листів, ключів, мобільних телефонів, проводів і т. д. Приберіть будь-які дрібні прилади і предмети, такі як контейнери з кухонним начинням, а також банки чаю і кави в шафи. Можете придбати і прилади, вбудовані в кухню. Замість стоящого на робочій поверхні чайника, поставте кран з кип'ятінням води. Це дозволить прибрати з кухонної стільниці чайник і насолоджуватися можливістю легко і миттєво отримати окріп для чаю, кави та приготування страв прямо з крана.

Остання інновація від електронної компанії Sharp - мікрохвильовка з висувним шафкою, вбудована в кухню. Вона не тільки естетично приємніше і економить місце, але висувна полиця також безпечніше для дітей, оскільки її можна замкнути. Можете заховати і свою звичайну настільну СВЧ-піч , щоб вона не впадала в очі.

Ще одна ідея щодо економії місця - подрібнювач харчових відходів. Все більше популярні на екологічних британських кухнях встановлюються в кухонній раковині подрібнювачі харчових відходів дозволяють позбутися від неохайного сміттєвого відра на кухні.

Створіть «ламане» планування

Люди схильні думати, що при проектуванні кухні у них вибір лише між відкритою і окремим плануванням, але можна домогтися відчуття більшого місця на маленькій кухні, створивши невеликі отвори або частково відкривши площу.

Наприклад, можете просто розкрити кут кухні, поставивши кутову шафу або полиці, або зробити так, щоб одна зона плавно перетікала в іншу по кривій. Також можете знести частину стіни, створивши отвір. Це збереже кухню окремо від інших житлових і обідніх зон, але все ж візуально єдиної з іншим простором. Можете використовувати стіну, зробивши зону з барною стійкою, а якщо потрібно більше місця для посуду, можете додати полки, підвісивши їх до стелі.

Можна використовувати замість внутрішніх стін скляні блоки або стелажі, що відокремлюють кухню, але залишають її відкритої і пропускають в вузький простір світло.

Зменшіть число високих шаф

Якщо у вас маленька кухня, розраховуйте на те, щоб в ній було якомога більше простору і якнайменше непотрібних речей. Хоча для зберігання потрібно використовувати все можливе місце, чим вище кухонні шафи, тим більш обмеженим здається маленький простір. В ідеалі, зведіть до мінімуму кількість високих шаф або сервантів на кухні, або поставте їх всі разом в одній зоні.

Можете використовувати і відкритий стелаж, за умови, що не захламите його. Якщо у вас є особливо гарний набір тарілок, мисок або чашок, можете виставити його на відкритій полиці. Також можете вибрати холодильник поменше, щоб він був не дуже високим і не закривав лінію зору.

Чергуйте обробку Інший спосіб зменшити відчуття, що ви в темному вузькому коридорі - це чергувати обробку, включаючи в кухонний простір темні і світлі ділянки.

Вибирайте для верхніх шафок фарби або тони світлішими, щоб вони з'єднували більше світла стеля і темніші і важкі нижні шафи. На відкритих стелажах використовуйте більш світлі відтінки.

Аналогічно відображає світло і дзеркальна плитка, яка змушує поверхні здаватися ширше. Якщо у вас є незайнята стіна, помістіть на ній якомога більше дзеркало, а потім переконайтеся, що воно дає гарне відображення, поставивши на рівні зору який-небудь предмет на зразок кімнатних рослин або вази. Дзеркала просто обманюють око і створюють враження більшого простору, змушуючи вузькі кухні здаватися істотно ширше.

Організуйте декоративне освітлення На будь-якій кухні потрібно робоче освітлення, але можете встановити на маленькій кухні і художній світ, що створює ілюзію збільшення простору.

надайте маленькій кухні вид <<шкатулки>>. Щоб вона набула стильний, гламурний вигляд, підберіть для стелі кілька декоративних світильників, які можна встановити і нижче по осі кімнати. Врізна світлодіодна підсвітка в кухні в тренді і ваша маленька кухня буде дійсно виділятися.