Факти про класичні кухні

Факти про класичні кухні

Що таке класика? Насправді, поняття широке і багатогранне, але розуміють під ним, як правило, щось зразково-показове і в якійсь мірі еталонне.

Саме тому класичний одяг ніколи не виходить з моди, а класичні меблі завжди користуються попитом. Адже вони не схильні до віянням часто мінливих сучасних тенденцій, залишається завжди на висоті, радуючи своїх власників довгі роки красою і вишуканістю.

Класичний стиль не відрізняється великою кількістю вимог, однак має ряд особливостей, які і виділяють його серед загального різноманіття.

Симетричність форм. Для дизайну класичних кухонь характерне переважання прямокутних форм і чітких прямих ліній. Це правило відноситься також до оформлення інтер'єру, стін і стелі. Стримані кольори. Класика не терпить строкатості і яскравості, непомітні пастельні тони - одна з особливостей стилю для всього інтер'єру кухні.

Вишуканість і благородство. Класична кухня - це не кімната в музеї, проте, для її облаштування використовуються, як правило, дорогі і натуральні матеріали: дерево, камінь, скло. В інтер'єрі вітається інкрустація, ліпнина, фрезки, різьблені елементи і навіть позолота. Лакований паркет або мармур на підлозі, білу стелю з ліпниною або розписом, литі люстри з металу - ідеальне поєднання матеріалів для еталонної класики. Хоча сьогодні дизайнери вміло поєднують кераміку з ламінатом і підсвічування сучасними світильниками, надаючи інтер'єру вагомість і урочистість - як і належить стилю.

Наявність обідньої зони. Це означає, що жодна кухня в класичному стилі не обходиться без столу. І неважливо, великий він чи маленький. Все залежить від розмірів кухні. Ідеально, якщо площа дозволяє розмістити обідню зону в центрі і візуально відокремити її від місць приготування їжі за допомогою килима, візерунка на підлозі або підсвічування на стелі. Зверніть увагу, що якщо стіл не входить в кухонний гарнітур, підібрати його потрібно обов'язково з того ж матеріалу, того ж кольору і фактури, щоб інтер'єр був цілісним.

Спеціально підібрані аксесуари та меблі. Цим невід'ємним атрибутам приділяється особлива увага, адже саме вони є головними показниками стилю. Як правило, класичні кухні виконуються з натуральної деревини різних порід, в бюджетних варіантах можна купити кухню-класику з натурального шпону чи МДФ. Предмети декору приміщення повинні бути підібрані під меблі. Тому зверніть увагу на дизайн: він може бути строгий і стриманий, але при цьому витончений. А може відрізнятися химерністю з усілякими декоруючими елементами. Картини, строгі вази з квітами, свічники стануть відмінним доповненням.

Розміщення кухонного начиння і побутової техніки. Ці атрибути сучасного світу мають різне розташування на класичній кухні. Холодильник і інша техніка повинні бути приховані за дверцями або втоплені в ніші, щоб не кидатися в очі. А ось посуд, навпаки, виставляється напоказ на відкритих полицях або за склом. Краще якщо це будуть сервізи або набори в єдиній стилістиці. При цьому ніяких яскравих відтінків, рюшів або наляпистих забарвлень. Пам'ятаємо про стриманість і урочистість.

Хочете виготовити кухню за індивідуальним замовленням? Звертайтеся в компанію Stim-mebli!

https://www.stim-mebli.com