Дизайн кухні в стилі Прованс

Дизайн кухні в стилі Прованс

Прованський стиль стане прекрасним рішенням для оформлення великого кухонного простору. А щоб підкреслити всі деталі, воно повинно бути ще і світлим.

Характерною рисою кухні в стилі "Прованс" є натуральні матеріали і декоративні фасади. Іноді для посилення ефекту її можна штучно зістарити. Ковані елементи в меблях або підставки для квітів надають особливого колориту всьому інтер'єру.

Щоб не перешкоджати проникненню в кухню природного освітлення, вибирати краще напівпрозорі фіранки. Якщо ж без додаткового захисту від сонця просто ніяк не обійтися, то перевагу краще віддати шторам в римському стилі або ж з дрібними квітковими візерунками.

Посуд на кухні в прованському стилі виступає в якості декору. Але це не означає, що потрібно дістати всі каструлі з шафи і виставити їх на загальний огляд. Йдеться про розписних сервізах, невеликих чайничках або заварничках та іншого кухонного начиння.

Якщо приміщення не дуже велике, то найбільш підходящим варіантом для оформлення стін стане фарбування в пастельні тони. У великому приміщенні можна як слід поекспериментувати і поверхню однієї з них прикрасити каменем або цеглою. Саме в прованському стилі дуже складно переборщити з декором, хоча бувають і винятки. Головне - підібрати предмети, які будуть тонко підкреслювати, але ні в якому разі не спотворювати інтер'єр. Доречні композиції з штучних квітів або сушених рослин, бавовняних серветок і рушників, фоторамки з сімейними фотографіями та інші приємні дрібниці, які так радують око.

Прованський стиль допомагає створити невеликий острівець Середземного літа прямо на своїй кухні. А за рахунок безлічі деталей, атмосфера стане ще приємніше і більш дружелюбніша. На такій кухні завжди приємно зібратися за сімейним обідом або вечерею, а також прийняти гостей.