Дизайн і інтер'єр кухні в стилі лофт

Дизайн і інтер'єр кухні в стилі лофт

Кухня - це місце в будинку, де господарі проводять значну частину свого часу. Саме тому простір має бути максимально функціональним, простим і комфортним. Такого результату можна досягти використавши при оформленні кухні стиль лофт. З його допомогою можна виявити фантазію, поєднавши, здавалося б, несумісні речі. На фото  можна побачити вдалі рішення по оформленню кухні в стилі лофт.

Кухня - це місце в будинку, де господарі проводять значну частину свого часу. Саме тому простір має бути максимально функціональним, простим і комфортним. Такого результату можна досягти використавши при оформленні кухні стиль лофт. З його допомогою можна виявити фантазію, поєднавши, здавалося б, несумісні речі. На фото можна побачити вдалі рішення по оформленню кухні в стилі лофт.

Основні риси стилюСвою популярність стиль лофт отримав в середині 20 століття. В цей час складські та виробничі приміщення почали використовуватися під житлові простору, офіси. Особливу популярність він отримав серед людей, які люблять простоту в дизайні.Кожен стиль має свої особливості, які виділяють його серед інших. До характерних ознак лофт відносяться:

Просторість. Кімната не перевантажена меблями, декоративні деталі максимально доречні. Для кухні характерні високі стелі, великі світлі вікна, відсутність штор (якщо використовуються, то непомітні).Контрастність. Це досить гнучкий стиль. Дає можливість поєднання грубої бетонної, кам'яної або дерев'яної обробки з меблями в класичному стилі. У такому варіанті кухні прекрасно уживаються предмети стилізовані під старовину з елементами явно сучасними.Відсутність обробки (її стилізація під натуральні матеріали). Бетонні стіни або цегляна кладка не вимагають додаткового перетворення. Вони надають кімнаті особливого шарму, роблять її схожою на промислове приміщення або цех.Велика кількість світла. Для стилю лофт характерні світлі тони, великі білі стелі, вікна без фіранок. В даному випадку використовує і велика кількість приладів для штучного освітлення.Нестандартний підхід. Простежується як в особливостях загальної обробки кімнати, так і в предметах інтер'єру. Для декорування кухні використовуються деталі, які нагадують промислові та інженерні комунікації, лампочки без абажурів, відкриті полиці для кухонного начиння і стелажі складського типу.Оздоблення кухніДо основних матеріалів, які використовуються для дизайну кухні в стилі лофт, відносяться цегла, бетон, дерево, метал. Рідше можна зустріти скло і пластик. При цьому матеріал обробки підлоги, стелі і стін може відрізнятися.

ПідлогаРізні типи матеріалів використовуються для обробки підлоги. Особливо добре буде виглядати бетон, дерево (паркетна дошка або ламінат), стилізована плитка (найчастіше під натуральний камінь). Особливістю в даному випадку буде їх грубий, необроблений вигляд.СтіниГрубість і натуральність - одні з основних акцентів стилю лофт. В інтер'єрі кухні можна залишити одну зі стін бетонною або цегляною. При цьому після будівлі ніяких матеріалів для обробки не використовується. Це можливо тільки в разі хорошої цегляної кладки або якісно зробленої бетонної стяжки.Якщо споруда внутрішніх стін була не надто якісної, то можна використовувати плитку, яка імітує цеглу. Це відмінний варіант також для прихильників обробки. Не менш популярно оформлення стін кольором. Рекомендується підбирати світлі непомітні тони. Найбільш підходящі: білий, сірий, світло-коричневий.Робоча зонаКухонний гарнітур в даному випадку досить своєрідний. Він виключає використання двох стандартних ярусів. Замість верхніх стелажів монтуються прості відкриті дерев'яні полички. Кухонні шафи мають геометричні форми. Найчастіше вони виготовлені з натурального дерева або стилізовані під нього. Для таких шаф характерні ручки прихованого типу. Користується популярністю меблі з металевим фасадом. Для зберігання кухонного начиння і розміщення декоративних елементів використовують стелажі. Вони мають вигляд складських.Використовується кухонна техніка вбудованого типу. Вона не повинна особливо виділятися із загального ансамблю кухонного гарнітура. Що стосується витяжки, то її ховати не потрібно.

Перед тим як починати оформлення кухні в промисловому стилі, необхідно ознайомитися з його особливостями. Це дозволить дотримуватися одного напрямку в інтер'єрі, зробить кімнату відмінним місцем для проводження часу.

Хочете виготовити кухню за індивідуальним замовленням? Звертайтеся до нас в компанію Stim-mebli!

https://www.stim-mebli.com