Дизайн гардеробної кімнати

Дизайн гардеробної кімнати

Вбиральня в окремій кімнаті

Очевидно, що, коли в квартирі багато кімнат, знайти можливість облаштувати масштабну гардеробну не складає особливих труднощів.

Але навіть в маленьких хрущовках часто можна зустріти невеликі комори або ніші, які зазвичай заповнюються різними предметами, без використання будь-якої продуманої системи зберігання. З них теж можна зробити зручну і містку гардеробну, як на цьому фото.

Але навіть в маленьких хрущовках часто можна зустріти невеликі комори або ніші, які зазвичай заповнюються різними предметами, без використання будь-якої продуманої системи зберігання. З них теж можна зробити зручну і містку гардеробну, як на цьому фото.

До планування як маленької, так і просторої гардеробної потрібно підходити з увагою, максимально використовуючи відведений простір, але при цьому не перевантажуючи його.Лінійне плануванняВ цьому випадку гардеробна нагадує велика шафа-купе. Всі полки і вішалки збудовані в одну лінію уздовж стіни. Це дозволяє зберігати весь одяг на увазі і полегшує її пошук.

Такий варіант підійде для невеликих гардеробних кімнат, витягнутих більше в довжину, ніж в ширину. При цьому важливо обміркувати питання вентиляції, якщо в кімнаті немає вікна.

Паралельне планування

Стелажі, вішалки і полиці також розташовуються уздовж стін, але в дві паралельні лінії. Це вдале рішення для прямокутних кімнат з вікном навпроти дверей. Така конструкція відрізняється місткістю і відсутністю проблем з вентиляцією.

П-подібне планування

Підходить як скромним вбиральням , створеним в колишній коморі, так і вбиралень, під які відведена ціла кімната в квартирі. Якщо дозволяють габарити, з неї можна зробити комфортну примірювальну, поставивши стелажі по периметру стін і розташувавши дзеркало і невеликий пуфик в центрі.

Вбиральня в житловій кімнаті

Застосовуючи зонування за допомогою розсувних дверей або арок, в спальні можна виділити місце під невелику гардеробну кімнату.

Найчастіше в такій вбиральні застосовується два види планування простору: кутовий і паралельне.

Паралельна плануванняГлобально не відрізняється від паралельної планування в окремій кімнаті, але через маленькій площі вимагає ретельного планування простору.

Всі часто використовувані предмети одягу повинні знаходитися на відстані витягнутої руки, а ось те, що використовується рідше, можна розмістити на верхніх полицях. Тут рекомендовано використовувати весь доступний простір, від підлоги до стелі, і бічні стінки. В такому випадку ця вбиральня буде значно ширша і зручніша у використанні, ніж звичайна шафа-купе.

Кутове планування

Площа такої гардеробної є прямокутним трикутник. Огороджується від основної кімнати вона за допомогою розсувних дверей і навіть при зовсім невеликому просторі для зберігання вміщує в себе в два рази більше речей, ніж звичайний шафа.

Універсальна гардеробна для всієї родиниПри її плануванні враховується кількість тих, хто буде нею користуватися - у кожного повинна бути своя секція. Виходячи з кількості речей, які планується тут зберігати, розраховується кількість полиць, стелажів і місця для вішалок.

Важливо проаналізувати свій гардероб і зрозуміти, які відсіки для зберігання знадобляться кожному члену сім'ї.