9 безпрограшних прийомів для оформлення кухні в стилі мінімалізм

9 безпрограшних прийомів для оформлення кухні в стилі мінімалізм

Відмовтеся від фурнітури, вбудуйте побутову техніку, зробіть навісні шафи під стелю - перераховуємо в статті актуальні прийоми для оформлення мінімалістка кухні.

Для мінімалізму характерні фасади меблів без фрезерування, лаконічна фурнітура або її відсутність, вбудована техніка і впорядковане зберігання. Не повинно бути візуального шуму і зайвих предметів. Такий інтер'єр багатьом здається незатишним. Але якщо ви прихильник філософії мінімалізму, то придивіться до цього стилю. Особливо добре він підходить для оформлення кухні-вітальні, адже в цьому випадку гарнітур не братиме на себе багато уваги. Ми зібрали в статті цікаві прийоми і фото інтер'єрів кухні в стилі мінімалізм, які допоможуть в оформленні.Кращі прийоми для оформлення мінімалістичної кухніНавісні шафи до стеліВідмова від верхніх шафВідмова від фурнітуриПорожня стільницяКонтрастний колір для фартуха і стільниціАкцент на підлозі кімнатиВідмова від громіздких світильниківПоєднання мінімальної кількості кольорівПродумане наповнення шафВбудована побутова техніка

1) Заплануйте навісні шафи до стелі

Часто при плануванні кухонного гарнітура навісні шафи роблять до стелі, і це логічно, адже у такого прийому багато плюсів. По-перше, гарнітур стає менш помітним, особливо якщо колір меблів і стін максимально збігаються. По-друге, завдяки збільшенню простору для зберігання можна прибрати з відкритих поверхонь всі зайві предмети. По-третє, зверху гарнітура не буде накопичуватися пил, і не треба буде думати, чим заповнити порожній простір. І, по-четверте, такий гарнітур виглядає завершеним і виглядає більш виграшно.

2) Або відмовтеся від верхніх шаф

Для оформлення кутової кухні в стилі мінімалізм часто використовують інший прийом - взагалі відмовляються від верхніх шафок. Уздовж однієї стіни проектують шафи-пенали, а вздовж іншої залишають тільки нижню частину гарнітура. Це зручно, якщо вам не потрібно багато простору для зберігання, і хочеться отримати більш повітряну кухню. Фартух краще підібрати під колір стін або продовжити його до стелі - так простір буде виглядати закінченим. Якщо плиту ви заплануєте в частині гарнітура без верхніх шаф, то підберіть острівну витяжку круглої або прямокутної форми - вона виглядає лаконічно і особливо ефектно на порожній стіні.

3) Не використовуйте фурнітуру на кухні

Навіть ручки з лаконічним дизайном можуть зіпсувати все враження і порушити гармонію стилю мінімалізм. Тому краще відмовитися від фурнітури і замінити її фасадами з механізмом відкривання push-to-open або інтегрованими ручками. У першому варіанті для відкриття вам треба буде натиснути на дверцята. Це може привести до помітних відбитків і забруднень, особливо якщо фасади глянцеві. В такому випадку вибирайте практичний матеріал, який легко мити (наприклад, білий матовий фасад). Варіант з інтегрованими ручками не підходить для тих, кому подобається монолітний гарнітур, адже відстань між двома дверцятами буде кілька сантиметрів. Зате такі ручки врятують ваші дверцята від сильних забруднень, і не доведеться часто їх мити.

4) Не захаращуйте стільницю зайвими предметами

Стільницю залиште максимально вільною, а всю техніку та зайві предмети приберіть всередину шаф. Якщо якісь предмети ви залишаєте на поверхні, то вони не повинні виділятися із загального оформлення. Позбавтеся від непотрібного декору, для дизайну кухні в стилі мінімалізм він неприпустимий. Також не варто використовувати рейлінги або підставки для зберігання: вони створюють зайвий візуальний шум.

5) Виберіть контрастний колір для фартуха і стільниці

Для створення акценту виділіть контрастним кольором фартух і стільницю. Цей прийом особливо актуальний для білих гарнітурів. Так вони не будуть виглядати нудно і плоско. Якщо ви прихильник екологічних матеріалів, і хочете дерев'яну стільницю, зробіть її і верхній ряд шаф в одному тоні. Решта шафи і фартух оформите в нейтральних пастельних відтінках. Для фасадів краще вибирати шпон або МДФ - вони вважаються більш екологічним у порівнянні з іншими матеріалами.

6) Відмовтеся від громіздких світильників

Освітлення кімнати грає важливої ​​ролі. Обов'язково продумайте кілька сценаріїв, але при цьому намагайтеся використовувати максимально лаконічні світильники. Для підсвічування робочої поверхні виберіть світлодіодну стрічку, яку можна розмістити під верхніми шафами. Для основного освітлення підійдуть трекові світильники або точкові світлодіодні. Над обіднім столом також варто передбачити джерело світла. Краще, якщо це будуть підвісні світильники простих форм. Так вони не виділятися із загального стилю. Якщо примикає до гарнітуру барна стійка, то простежте, щоб підвісні світильники не заважали відкриттю дверей навісних шаф. Мінімальна відстань від гарнітура до джерела світла - метр.

7) Поєднуйте мінімальну кількість кольорів

Вибирайте прості світлі кольори для гарнітура. Сміливо можна робити білу, бежеву або сіру кухню в стилі мінімалізм. При оформленні темними тонами будьте обережнішими, особливо якщо кімната маленька. Вона може вийде похмурою, темною і незатишною. Найкраще вибирати фасади одного кольору, а іншим оформляти фартух і стільницю, або виділяти пенал. Використовуйте не більше двох або трьох відтінків. Продумайте кольори побутової техніки, вони не повинні вибиватися із загального оформлення і виглядати чужорідними.

8) Продумайте наповнення шаф

Важливо грамотно організувати наповнення меблів. Особливо це актуально для прямої кухні в стилі мінімалізм невеликого розміру, адже місце там обмежено. Використовуйте різні роздільники скриньок, навісні аксесуари на двері, підставки для другого ярусу всередині полиць. Заплануйте нагорі гарнітура антресоль, а також вбудуйте висувні ящики в цоколь - таким чином ви отримаєте більше місця для зберігання. На етапі проектування гарнітура визначитеся, що саме ви плануєте зберігати, і виходячи з цього плануйте оптимальну ширину шаф, розмір і кількість ящиків.

9) Вбудуйте техніку на маленькій кухні в стилі мінімалізм

Також для грамотної організації простору використовуйте вбудовану побутову техніку, або забирайте її за зачинені дверцята. Особливо це важливо для невеликого приміщення: так вдасться уникнути візуального шуму, звільнити стільницю від зайвих предметів, і кімната буде здаватися просторіше. Для дрібної побутової техніки задійте простір всередині шафи-пенала: влаштуйте там кавову станцію, де можете розташувати чайник, тостер, необхідний посуд і снеки для перекусу. Вибирайте нестандартні рішення

Хочете виготовити кухню своєї мрії за індивідуальним замовленням? Звертайтеся до нас, в компанію .

https://www.stim-mebli.com